Yumurta donasyonu veya yumurta nakli tedavisi, kendi yumurtaları ile gebelik elde edemeyecek olan hastalara önerilmektedir. Bu grup hastalar, erken over yetmezliği, menopoz veya genetik hastalık sebebi ile yumurta donasyonu tedavisi görebilirler. Yumurta donasyonu ile elde edilen hamilelik ile normal yolla oluşan hamilelik arasında hiçbir farklılık yoktur.
Yumurta Donasyonu işlemine karar vermeden önce bilmeniz gereken en önemli nokta, yumurtanın alındığı yumurta bağışçısıyla ilgili kimlik bilgileri ve sizin kimlik bilgileriniz yasalar doğrultusunda asla paylaşılmaz.
Bundan dolayı ne donör, ne de çocuğunuz kesinlikle birbirlerini bilemezler.
Kıbrıs Yumurta Donasyonu Başarı Oranları
Kıbrıs’ta yumurta bağışı tedavisi başarı oranları oldukça yüksektir.
Genel olarak, 20-29 yaş aralığındaki kadınlar %82 oranında yumurta donasyonu başarısına sahiptir. 30-34 yaş aralığındaki kadınlar için bu oran %81’lere kadar çıkmaktadır.
40 yaş üstü kadınlar bile %80 gibi oldukça etkileyici bir başarı oranından faydalanabilirler. 40 yaş üzerindeki kadınlar için, başarı oranları kendi yumurtalarının kullanımı ile bağışlanan yumurtaların kullanımı karşılaştırıldığında %11’den %80’e çıkmaktadır.
Yüksek başarı oranları ile Kıbrıs yumurta nakli sıklıkla tercih edilen bir yerdir.
Kıbrıs Yumurta Donasyonu Tedavi Aşamaları
Yaş faktörü yumurta kalitesi açısından önemli olduğundan Yumurta Donörlerimizin yaş aralığı 21-29 yaş arasıdır.Donörlerimizi hiçbir rahatsızlığı bulunmayıp tüm tarama testleri yapılmaktadır.
Kimlere Yumurta Donasyonu ( yumurta nakli ) Yapılır?
Aşağıdaki durumlarda genellikle “yumurta donasyonu“ söz konusudur.
Yumurta donasyonunda cinsiyet tayini yapılabilir mi?
Yumurta donasyonu uygulaması yaptırıp, tüp bebek tedavisi uygulanmış çiftler için cinsiyet tayini yapılabilir. Yumurta donasyonu sırasında, embriyoların transferinden hemen önce biyopsi yapılarak PGT yöntemiyle hem cinsiyet tayini yapılır, hem de kromozomal olarak genetik tarama işlemi yapılabilir. Alıcı çiftin tercih edeceği cinsiyetteki embriyolar gelişmelerini takip eden beşinci günde anne adayının rahmine transfer edilir ve gebelikte cinsiyet tayini yapılır.
Yumurta donasyonu ile uygulanan tüp bebek tedavisinde yumurta üretemeyen ya da yumurtaları sağlıklı olmayan kadınlara yumurta bağışçısı olan sağlıklı kadınların yumurtalarıyla döllendirilen spermlerden elde edilmiş olan embriyolar transfer edilmektedir. Cinsiyet tayini sırasında microsort sayesinde embriyoların oluşturulmasından önce bile erkeğin sperminde kız ve erkek hücreler ayrılabilir. PGD ile yapılacak cinsiyet seçiminde embriyolar oluşunca, embriyodan tek hücre alınarak cinsiyet tayiniyle beraber genetik tarama uygulanabilir. Ayrıca yine microsort ve PGD birleştirilip % 99,9 oranında cinsiyet tayini yapılır ve tercih edilen cinsiyetteki embriyo anne rahmine yerleştirilebilir.
Neden Yumurta Donasyonu Tedavisi için Kıbrıs’ı Seçmeliyim?