TR
EN

Tüp Bebek

Embriyo Donasyonu

Embriyo Donasyonu (Embriyo bağışı), kadının yumurtasının olmaması veya kendi yumurtasıyla hamile kalamamasının yanında, erkeğin sperminin de istenilen sayı ve kalitede olmaması veya hiç bulunmaması durumunda tercih ettiğimiz yöntemdir.

Kıbrıs Embriyo Donasyonu Başarı Oranları

Günümüzde, Kıbrıs embriyo donasyonu başarı oranları etkileyici bir biçimde 29-39 yaş aralığı için 83%’tür. 40 yaş için bile, başarı oranlarının 82% olması oldukça dikkat çekicidir.
Bu yüksek kaliteli başarı oranlarının sağladığı güven sayesinde doğru yolda olmanızın keyfini çıkarabilirsiniz.

Eğer başka bir yerde düşük başarı oranlarıyla baş etmek zorunda kaldıysanız, embriyo donasyonunun en başarılı Tüp Bebek tedavi yöntemlerinden biri olduğunu bilmelisiniz.

Embriyo donasyonu, başarı şanslarını arttırmak isteyenler için mükemmel bir seçenektir. Dikkate alacak bu kadar çok şey varken, başarı şansınızın olabildiğince yüksek olduğunu bilmek önemlidir.

Yumurta Vericisi Kriterleri

Donör kriterleri olarak Avrupa ve Amerika’da infertilite derneklerinin önerileri esas alınmaktadır (ESHRE ve ACOG önerileri). Yaş donör seçiminde önemli bir kriterdir. Yumurta vericileri için önerilen yaş 21-35 yaş aralığıdır. Ancak başarı odaklı çalıştığımız için merkezimizde daha iyi yumurta kalitesi elde edeceğimizi düşündüğümüz 21-29 yaşları kabul etmekteyiz. Rutin testler olarak bulaşıcı hastalıklar (Hepatit B, Hepatit C, HIV ve Sfiliz) ve kan grubu ile Rh bakılmaktadır.

Genetik olarak gerekli testlerin yapılmış olması(kromozom analizi, talasemi ve orak hücre anemisi, gerekli görülen olgularda kistik fibrozis hastalığı) , psikiyatrik olarak gerekli testlerden geçmesi ve vericinin kendi sağlığı ve aile öyküsünün ayrıntılı incelenmiş olması gerekmektedir. Normal üreme sistemine sahip olmalıdır. Daha önce gebeliğini kanıtlamış olması gerekmektedir.

Alıcı ile uygun kan grubu ve fiziksel özelliklerde olmasına dikkat edilmektedir. Bunun için başvuran hastaların fiziksel özellikleri sorulmaktadır. Donör ile benzer olmasına dikkat edilmektedir. Saç rengi, göz rengi ve ten rengi önemli belirleyici özelliklerdir. Ancak hasta istediği özellikleri de donör tercihi yaparken bize sunabilmektedir. Merkezimizde alıcı ile donörün kimlik bilgileri gizli tutulmaktadır. Yasalar doğrultusunda alıcı ve donörün kimlik bilgileri asla paylaşılmamaktadır. Bu konuda kesin gizlilik ilkesi esas alınmaktadır.

Kıbrıs Embriyo Donasyonu İşlem Aşamaları:

  • Embriyo donasyonu klinikleri tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi olmak isteyen çiftlerde suni bir şekilde embriyo oluşturur. Bu işlemin ilk adımında anne adayına benzeyen bir yumurta bağışçısına bazı hormonlar verilerek, anne adayı için yumurta oluşturma işlemine başlanır.
  • İlk aşamanın ardından yeterli olgunluğa ulaştırılan yumurtalar bağışçıdan alınırlar ve bir petri kabının içerisinde bekletilir.
  • Yumurtalar seçilen donör sperm ile döllenir
  • Embriyoların gelişimi takip edilir
  • Embriyo oluşturulduktan sonra bazı embriyolar saklanırken bazıları anne adayına transfer edilirler. Kalan iyi embriyolar saklanırsa, tüp bebek uygulaması yaptıran anne adayına yerleştirilen ilk embriyoların başarısız olması durumunda kullanılabilir.
  • Op.Dr. Zeynep Taşargöl
    Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı

    Bu alan üzerinden Embriyo Donasyonu hakkında sorularınızı ve yorumlarınızı bana gönderebilirsiniz. Verilen yanıtlar tavsiye niteliğindedir. Teşhis ve tedavi için doktorunuza muayene olmanız gerekmektedir.